artikel

Vänsterpartiet Uppsala län startar insamling till Gaza

Insamling till Gaza.
Insamling till Gaza.

Den humanitära situationen i Gaza förvärras dagligen. Mer än två tusen människor är döda, bland dessa många barn. Många barn saknar föräldrar och någonstans att leva i trygghet. Nästan en kvarts miljon människor befinner sig på flykt och ca 300 000 barn behöver omedelbart psykosocialt stöd. 1,8 miljoner människor saknar rent vatten och livsmedel. Bostäder och infrastruktur behöver byggas upp.

Distriktsstyrelsen har därför beslutat att Vänsterpartiet Uppsala län startar insamlingskampanjen ”Insamling till Gaza”, som kommer pågå fram till 14 september och därefter att skickas till Radiohjälpen.

Sätt in ditt bidrag på plusgiro nr 27 91 67 – 1 och skriv i meddelandefältet ”Insamling Gaza”.

Våra toppkandidater till landstinget, Jeannette Escanilla och Sören Bergqvist, skriver mer om situationen i Gaza och vad Uppsala kommun och landsting kan göra för att hjälpa i dagens UNT. Läs artikeln här!

Kopiera länk