Nyheter

(V)i presenterar: Charlotta Bjälkebring Carlsson

Namn: Charlotta Bjälkebring Carlsson
Ålder: född 1960
Bor: Gamla Nyckelby
Sysselsättning: Arbetar på Håbo kommun
Familj: Mikael och utflugna barn
Intressen: Jag gillar att vara ute i naturen, att laga mat från grunden och att sjunga i kör. Jag besöker också ofta min stuga i Estland där min mor växte upp.

Varför ställer du upp som kandidat till kommunfullmäktige? Jag ställer upp för att jag tror att jag har något att bidra med i Håbopolitiken. Det handlar om att finna ett fungerande samarbetsklimat för att komma vidare i den fantastiska utveckling som kommunen står inför.  En ort med kraftig tillväxt kommer att ställa frågor på sin spets. Då behövs politiker med vana av att samarbeta och få saker och ting gjorda. Jag har många års erfarenhet bakom mig, bland annat som riksdagsledamot och kulturpolitisk talesperson för partiet mellan åren 1995 – 2002.

Varför har du valt att engagera dig i just Vänsterpartiet? Medlemmarna i Håbo är kunniga, lättsamma, ödmjuka och trevliga. Vänsterpartiet har sunda värderingar när det gäller alla människors lika värde, delaktighet, inkludering och hur våra gemensamma resurser ska fördelas. Det är lätt att komma in i en fin gemenskap här, allas styrkor, erfarenheter och kompetenser tas tillvara. Vänsterpartiet är rätt val för en person med hjärtat till vänster.

Vilken fråga brinner du allra varmast för? Kommunen måste satsa på förebyggande verksamhet för ökad jämlikhet samt utveckla forum för att alla medborgare kan komma till tals i frågor som berör dem. Alla kommunala verksamheter borde vara HBTQ-certifierade.

 

Charlotta är ordförande i Vänsterpartiet Håbo och ställer också upp i valet till regionfullmäktige. Rösta med hjärtat; rösta vänster!

Kopiera länk