Nyheter

Anlägg cykelväg från Bro till Håbo och vidare till Enköping

Vi fick igenom en motion om att anlägga en cykelväg från Bro till Håbo och vidare mot Enköping i Håbo kommun fullmäktige sommaren 2020.

I Håbo och i Upplands-Bro kommuner har respektive partiförening till sina respektive kommunfullmäktige likalydande motioner i att det behövs en säker gång och cykelväg (GC-väg) mellan tätorterna Bro och Bålsta. Vänsterpartiet i Håbo önskar också att denna GC-väg skall knytas samman med Enköpings kommun via den gamla järnvägsbron över Ekolsund.

Bägge kommunerna har planer på att bygga ut sitt GC-vägnät såväl mellan tätorter och mindre orter ute i kommunen. Eftersom det verkar att ta sådan tid före det att dessa planer blir förverkligade begär de två Vänsterpartierna att en snabbutredning bör genomföras för att projektet skall kunna startas inom kort. Trafiken, även den tunga trafiken ökar hela tiden på Enköpingsvägen/Stockholmsvägen och därför behöver våra gång- och cyklister en trygg passage mellan våra två tätorter. Vi hoppas att cyklisterna om inte en alltför lång tid kan cykla mellan våra kommuner!

Kopiera länk